Brussels Airlines ima aeroštrumpf zrakoplov

 

Štrumpfovi ove godine slave 60 godina te je povodom tog slavlja Brussels Airlines odlučio obojati jedan svoj zrakoplov u posebne boje.

Sedam mjeseci, 1.415 potencijalnih ideja kako obojati zrakoplov i 14 dana bojanja. Na bojanje zrakoplova 14 radnika je potrošilo 2.100 radnih sati i 420 litara boje. To je ukratko opis štrumpf projekta Brussels Airlinesa. Ovo je njihov peti zrakoplov u posebnom bojanju koji će nositi belgijske boje diljem Europe i šire. Dizajn talijanke Marte Mascellani odabran je od strane javnosti kao najbolji te je ekipa iz Peyo studija prilagodila Martin dizajn zrakoplovu. Rezultat je zrakoplov sa 19 štrumpfova. U pilotskoj kabini zrakoplova sjede Štrumpfeta kao kapetan i Papa Štrumpf kao kopilot. Od ostalih Štrumpfova Svirko svira belgijsku himnu na saksofonu, još možemo naći štrumpf kabinsko osoblje kako poslužuje vafle i pržene krumpiriće. Naravno, tu su i neizostavni Azrijel i Gargamel koji pokušavaju pobjeći iz zrakoplova, no njih dvoje ćete primjetiti tek kada je zrakoplov u zraku, jer se njihov crtež nalazi na donjem dijelu zrakoplova. Putnici u zrakoplovu će također uživati u štrumpf doživljaju u kabini, od njihovih otisaka nogu na tepihu, crtežu na pojedinim dijelovima kabine te glazbe na temu štrumpfova.

Aerosmurf zrakoplov nosi registraciju OO-SND, a svoj prvi let je odradio na ruti Brisel – London na letu SN2093. Prema Brussels Airlinesu, ovaj zrakoplov će nositi to bojanje do 2023. godine.

Naziv Aerosmurf je ovaj zrakoplov dobio prema naslovu stripa u kojemu štrumpf sanja o letu. Mali štrumpf je iskušao nekoliko ideja, ali niti jedna od njih ga nije vinula u visine. No, na kraju je uspio izraditi zrakoplov koji je dobio ime Aerosmurf.

Ako želite pratiti na kojim će letovima biti ovaj zrakoplov, to možete pogledati na idućem linku

Pogledajte ostale slike ovog prekrasnog zrakoplova u galeriji:

 [widgetkit id=”65″ name=”Aerosmurfs”]

 

A kako je teklo bojanje ovog zrakoplova možete vidjeti na youtube filmu:

 

Foto: Brussels Airlines

Odgovori