British Airways predstavio nove uniforme

 

British Airways je predstavio nove uniforme, a zadnja promjena njihova dizajna bila je prije gotovo 20 godina. Dizajner novih uniformi i ostalih odjevnih predmeta je dizajner i krojač Ozwald Boateng OBE. Od ovog proljeća nosit će ih više od 30.000 radnika u British Airwaysu.

Kolekcija od trodijelnog odijela za muškarce nudi regularne i slim fit hlače, a ona za žene suknju, košulju i hlače te još i kombinezon. Kao opcije tu su i hidžab i tunika.

Boateng je započeo s dizajniranjem nove kolekcije u 2018. Jedan od početnih zadataka bilo je promatranje i upoznavanje s mnogim poslovima u zrakoplovstvu, a s ciljem saznati potrebe i zahtjeve pojedinih radnih mjesta i odjeće koja im je potrebna, a da se pritom dobije moderan britanski dizajn s visokom kvalitetom materijala i same izrade. Odradio je 50 radionica u kojima se prolazilo kroz teme poput dizajna i povratnih informacija nakon testnih korištenja. Na radionicama je sudjelovalo više od 1.500 zaposlenika British Airwaysa.

Kako bi bili sigurni u prikladnost odjeće i njenu kvalitetu, British je potajno radio testove zadnjih 6 mjeseci. Piloti i kabinsko osoblje nosili su nova odijela na teretnim letovima diljem Europe, dok su mehaničari nosili nove uniforme pri održavanju zrakoplova u zračnim lukama Manchester i Cotswold. Mnogo odjeće je testirano i u nepovoljnim vremenskim uvjetima, primjerice na pljuskovima i hladnoći od -18º Celzijusa, kako bi se dokazala njena nepromočivost i izdržljivost.

Tijekom tih testova, mnogi zaposlenici su dali svoje povratne informacije na osnovi kojih su se uniforme prilagođavale. Mehaničari su željeli lako dostupni džep, a osoblje na zračnim lukama koje radi na prihvatu zrakoplova u vanjskim uvjetima, zatražilo je rukavice od tkanine osjetljive na dodir sa zaslonima kako bi mogli rješavati svoje zadatke na mobilnim uređajima i tabletima u lošim vremenskim uvjetima bez skidanja rukavica.

Više od 90 % odjevnih predmeta je izrađeno od recikliranih materijala.

Prve uniforme bi tijekom proljeća trebali dobiti mehaničari i osoblje koje radi na prihvatu zrakoplova, dok će ostali zaposlenici svoje stare uniforme zamijeniti novima tijekom ljeta ove godine. Stare će se uniforme donirati i reciklirati, a dio njih će završiti u Britishevom muzeju.

Odgovori