Britanski Flybe otkazao svoje linije za Hrvatsku

Britanski niskotarifni i regionalni zračni prijevoznik Flybe (BE/BEE) u svom ljetnom redu letenja za 2019. godinu više nema linija za Hrvatsku. Obje ovogodišnje linije Dubrovnik – London i Zadar – London (obje prema zračnoj luci “Southend”) povučene su iz prodaje za iduću godinu. Prestaju s prometom nakon dvije ljetne sezone. Iz Dubrovnika za Londonu su ove godine bila dva leta tjedno, dok je iz Zadra za London bio jedan let tjedno.

Flybe je otkazao veći broj svojih linija prema europskim odredištima iz svoje baze u Southendu nakon završetka ovogodišnjeg ljetnog reda letenja. Uzrok je bila sigurno i konkurencija, britanski niskotarifni EasyJet (U2/EZY), koji je upravo ljetos znatno pojačao linije iz Southenda. Između ostalih, počeo je s prometom i na novim linijama za Dubrovnik i Pulu.  

Nije to prvi put da se Flybe potpuno povlači s hrvatskog tržišta. Prije nekoliko godina imao je redovite linije iz Birminghama i Southamptona za Dubrovnik i Split te iz Exetera za Dubrovnik, uglavnom s jednim letom tjedno. Pored toga, letjeli su i na charter linijama iz Norwicha za Dubrovnik i Split te iz Humbersidea za Dubrovnik. Nakon nekoliko godina prometa na ovim linijama, sve su bile ukinute, s tim što na linijama iz Southamptona, Exetera i Norwicha niti jedan drugi zračni prijevoznik ih do danas nije zamijenio.

Zrakoplov tipa Embraer ERJ-195 na slikama je iz 2009. godine u Splitu.

Pročitajte još:

Foto © Avioradar – Jan Kotek (SPU/08.08.2009.)

 

Odgovori