Božićnjak “skočio” na Rab!

 

Sunčano, vedro, bez daška vjetra, vrijeme kao naručeno za Djed-Božićnjakov zračni posjet Rabu. Mnoštvo dječice, bakica, djedica, mamica i tatica sjatilo se danas na Novu rivu (namjerno pišemo Nova, a ne Vela) kako bi uživalo u najavljenom mrazovitom spuštanju na Rab.

Bili su tu i neizostavni motorizirani rapski Božićnjakovi pomagači, moto-mrazovi sa urešenom moto-saonicom za Djeda Božićnjaka.

I zaista negdje oko 10 sati najprije se s nebesa začulo brujanje motora, zatim je mnoštvo pogledima fokusiralo avion, iz kojega su se ubrzo prema gradu strmoglavile tri crvene točkice koje su se ubrzo pretvorile u tri bijele pahulje. Te su pahulje, naravno, bili snježno bijeli padobrani Aerokluba Cumulus koji su mirnim, modrim nebom sigurno i polako spustili Djeda Božićnjaka i njegovu pratnju do nestrpljive rapske dječice. Vješti doskoci i sretno ateriranje dvoje padobranaca i jedne padobranke popraćeno je velikim aplauzima, a zatim je krenuo lagani stampedo prema njima i njihovim pomagačima ne bi li svatko dobio pokoju slasticu iz pripremljenih poklon vrećica.
Nedugo zatim, leteći Djed Božićnjak i njegova pratnja zaputili su se motorima prema Trgu Municipium Arba, gdje je uslijedio nastavak druženja na Badnjak navodi Portal Rab Danas na kojem možete pogledati fotogaleriju.

Fotografija: Portal Rab Danas

Odgovori