Boeing je ažurirao MCAS softver na 737 MAX

 

Boeing je dovršio ažuriranje softvera za svoj zrakoplov 737 MAX zajedno s testiranjima u simulatoru i testnim letovima. Do sada je obavio više od 360 sati testiranja ažuriranog sustava MCAS na 207 letova.  

Boeing sad još i dodatno informira FAA (Federal Aviation Administration) s podacima koji uključuju pojedinosti o tome kako piloti reagiraju na upravljanje zrakoplovom u različitim scenarijima tijekom leta. Nakon što će svi zahtjevi biti adresirani, Boeing će raditi zajedno s FAA na definiranju termina za certifikaciju.

“Sa sigurnošću kao našim prioritetom, kompletirali smo sve testne letove našeg ažuriranog softvera i spremni smo za finalno certificiranje. Predani smo u pružanju svih potrebnih informacija prema FAA i ostalim globalnim regulatornim agencijama te želimo neka sve bude u najboljem redu. Sa sigurnošću možemo reći da će zrakoplov 737 MAX s ažuriranim MCAS softverom biti jedan od najsigurnijih zrakoplova na svijetu. Nesreće koje su se dogodile samo su intenzivirale našu predanost prema sigurnosti, kvaliteti i integritetu jer znamo da životi ovise o tome što mi radimo.“, rekao je predsjednik Boeinga Dennis Muilenburg.

Dodatno, Boeing je razvio poboljšani sustav treniranja pilota i edukativnih materijala koji su na evaluaciji kod FAA, globalnih regulatora i zračnih prijevoznika za povratak 737 MAX u redoviti promet. To uključuje i brojne konferencije diljem svijeta.

Foto: © Boeing

Odgovori