Boeing 737 Pegasus Airlinesa zbog indikacije požara preusmjeren na Zagreb

Danas oko 15 sati po lokalnom vremenu na ZL Zagreb sletio je zrakoplov Pegasus Airlinesa Boeing 737-82R B738 reg.TC-AMP koji je preusmjeren zbog indikacije plamena u zadnjem prtljažnom prostoru. 

Let Wizz Aira iz Niša za Basel preusmjeren na Zagreb

Zrakoplov je bio na letu iz Istanbula (Sabiha Gökçen) Za Pariz (Orly) te je iznad Plitvičkih jezera presumjeren na ZL Zagreb gdje je sigurno sletio malo prije 15 sati. 

Posada je imala indikaciju požara u stražnjem prtljažnom prostoru te su let preusmjerili na najbližu zračnu luku, Zagreb. 

U finalnom prilazu prijavili su da je situacija  pod kontrolom te su tražili udaljenu parking poziciju i evakuaciju putnika normalnim putem. 

Zračna luka Franjo Tuđman je u 14.40 sati zaprimila   informaciju Hrvatske kontrole zračnog prometa o zahtjevu za izvanredno slijetanje zrakoplova kompanije Pegasus Airlines, registracije TC-AMP, br.leta PGT 93J na ruti Istanbul – Pariz radi indikacije požara u teretnom prostoru.

Nakon zaprimljene informacije zračna luka objavila je potpunu pripravnost, te je spasilačko – vatrogasna služba izašla na teren. Zrakoplov je sretno sletio u 15.02., nakon čega su iskrcani putnici.

U tijeku je pregled teretnog prostora kojeg obavlja Spasilačko-vatrogasna služba Međunarodne zračne luke Zagreb

Foto © Maria Horčićka / FR24 Screenshot

Odgovori