Avianca Brasil napušta Star Alliance

Frankfurt, 19. kolovoza 2019. – Brazilska zrakoplovna tvrtka Ocean Air Linhas Aéreas S/A, sa sjedištem u São Paulu, koja je ranije poslovala kao Avianca Brasil, službeno će napustiti Star Alliance 1. rujna 2019. godine.

Ocean Air povlači se poslije višemjesečne zaštite od stečaja i nakon što joj je brazilska agencija za civilno zrakoplovstvo ANAC povukla svjedožbu operatora zrakoplova (AOC – Air Operator Certificate).

Star Alliance u kontinuitetu održava značajnu i dugotrajnu prisutnost na brazilskom tržištu od svog osnutka 1997. godine.

Od 1. rujna 2019. u članstvu Star Alliance bit će 27 zrakoplovnih prijevoznika.

Jeffrey Goh, izvršni direktor Star Alliancea, rekao je: – Učlanjenjem u Star Alliance 2015. godine, Avianca Brasil dala je važan doprinos ponudi našim korisnicima na brazilskom tržištu i žalimo zbog ovog nesretnog razvoja događaja.

Želim naglasiti da izlazak Avianca Brasil ni na koji način ne utječe na članstvo Avianca S.A., našeg cijenjenog člana sa sjedištem u kolumbijskoj Bogoti, koji i dalje nastavlja značajno pridonositi udruzi na području Južne Amerike.

Jedanaest članica Star Alliancea nudi izravne letove u Brazil i iz Brazila: Air Canada, Avianca, Air China, Copa Airlines, Ethiopian Airlines, Lufthansa, SWISS, South African Airways, TAP Air Portugal, Turkish Airlines i United.

Članice Star Alliancea zajedno nude 588 tjednih letova iz 11 odredišta u Brazilu do 17 čvorišta Star Alliancea te nude priključne letove u čak 738 međunarodnih odredišta, više nego ijedan drugi zrakoplovni savez.

Službeni naziv prijevoznika je Oceanair Linhas Aéreas S/A, a prethodno je poslovala pod imenom Avianca Brasil.

Foto © Star Alliance

Pročitajte još:

Odgovori