Austrian prevezao oko 400.000 putnika u blagdansko vrijeme

 

Obiteljski posjet ili odlazak na godišnji odmor, mnogi putnici su o ovom Božićnom vremenu iskoristili priliku za putovanje. Tijekom blagdana Austrian Airlines je prevezao oko 400.000 putnika, što je tek malo manje od vremena prije korone. Tri najpopularnija odredišta su bila Pariz, London i Barcelona.

Oko 29.000 putnika je letjelo Austrianom u toplije krajeve. Bangkok, Maldivi, Cancun i Mauricijus bili su izrazito popularni. Zbog velikog zanimanja Austrian je povećao broj polazaka prema tim odredištima pa je tako udvostručio broj polazaka prema Maldivima prema kojima je letio šest puta umjesto tri. Prema Mauricijusu i Cancunu dodan je po jedan let tjedno pa je tako za Mauricijus letio četiri, a za Cancun tri puta.

Michael Trestl, direktor komunikacija u Austrian Airlinesu, rekao je: „Kao austrijski nacionalni prijevoznik sretni smo što smo mogli prevesti mnoge Austrijance na godišnji odmor ili do njihovih voljenih. Badnjak i Stara godina bili su najfrekventniji dani u kojima smo prevezli više od 17.000 putnika.”

Odgovori