American Airlines predstavio Airspace XL u A321neo

 

American Airlines kreće s komercijalnim letovima sa svojim prvim novim zrakoplovima Airbus A321neo od 100 naručenih. Dolaze opremljeni s novom putničkom kabinom dizajniranom za veću razinu putničke udobnosti te uključuju veće Airspace XL pretince za ručnu prtljagu koji omogućuju veći kapacitet prtljage u odnosu na dosadašnje pretince.

Americanovi zrakoplovi Airbus A321neo imat će kapacitet od 196 sjedala te su ujedno i launch customer za Airspace XL pretince za ručnu prtljagu koji u odnosu na starije inačice pretinaca donose oko 40% veći prostor za prtljagu. American također ima u planu opremiti cijelu svoju flotu zrakoplova A321 (preko 200 primjeraka) s novom kabinom i novim pretincima poput ovih u novim zrakoplovima A321neo.

Ingo Wuggetzer, Airbusov podpredsjednik za Cabin Marketing, rekao je: „Vrlo smo sretni s ulaskom prvih Americanovih A321neo opremljenih s Airspace XL pretincima u redoviti promet. Mi neprekidno radimo sa zračnim prijevoznicima na poboljšavanju putničkih kabina, a American je tu igrao veliku ulogu uz nas u razvijanju naših najvećih i najboljih pretinaca za ručnu prtljagu do sada.”

 

U Airspace XL pretince za ručnu prtljagu mogu se smjestiti veći koferi dimenzija do 60 x 40 x 25 centimetara te umjesto dosadašnjeg položaja u kojem je prtljaga bila smještena vodoravno po širini, sada se koferi mogu staviti okomito. Time se povećava kapacitet pretinaca s postojeća 3 na 4 kofera po jednom pretincu. Veći pretinci za prtljagu će smanjiti broj kofera koji moraju biti predani prilikom ulaska u zrakoplov i prebačeni u prtljažnik zrakoplova zbog premalog kapaciteta pretinaca, što je bio čest slučaj do sada.

American Airlines odabrao je raspored u putničkoj kabini koji omogućava veću fleksibilnost u korištenju putničke kabine. Kabina će imati dva razreda, prvi razred će dobiti dodatni red sjedala te će kapacitet u tom razredu sada iznositi 20 sjedala, dok će ih ekonomski imati 176 sjedala. Zrakoplovi će biti opremljeni s besplatnim bežičnim sustavom za zabavu kojeg će putnici moći pokrenuti na svojim elektroničkim uređajima. LED osvjetljenje će poboljšati ambijent u putničkoj kabini.

Foto: © Airbus

 

Pročitajte još:

Odgovori