Amadeus i Star Alliance udružuju se kako bi beskontaktno putovanje bilo što dostupnije

Implementacija digitalnog identiteta u sektoru putovanja mora biti sveobuhvatna kako bi putnici prepoznali njegove prednosti – ne samo u jednoj zračnoj luci ili u određenoj zrakoplovnoj kompaniji nego u svim fazama njihova putovanja. Iako putnička industrija već nekoliko godina radi na uvođenju biometrije, različite inicijative različitih pružatelja usluga znače da putnici moraju u više navrata popunjavati identifikacijske podatke.

U trenutku kada je presudno smanjiti prepreke putovanjima uslijed mjera za borbu protiv virusa COVID-19 te povećati povjerenje putnika, Amadeus i Star Alliance najavljuju prekretnicu i partnerstvo koje će omogućiti putnicima koji sudjeluju u programimaStar Alliance Biometrics ili Amadeus Traveler ID pogodnosti pristupa sve većem broju zračnih luka u kojima se provjera identiteta može provesti tijekom putovanja. Udruženim snagama Amadeus i Star Alliance stvaraju nesmetano putovanje na globalnoj razini za milijune putnika koji sudjeluju u frequent flyer programima njihovih članica.

Star Alliance Biometrics pokrenut je u studenome te omogućuje putnicima da prolaze kroz kontaktne točke u zračnim lukama, odšaltera za prijavu, odlaganja prtljage i odlaska na ukrcajne izlaze, za koje su inače potrebne putovnica i ukrcajna propusnica, koristeći sigurno rješenje za upravljanje identitetom koje uključuje tehnologiju prepoznavanja lica i  omogućujući beskontaktno iskustvo u zračnim lukama, što je važno obilježje sigurnosti u doba pandemije COVID-19.

Istodobno, Amadeusovo sigurno, agnostičko rješenje za razmjenu i provjeru podataka o identitetu, Traveler ID, pruža pojednostavljeno iskustvo u cijelom putničkom lancu povezivanjem putnikovedigitalne identifikacije s bilo kojim mrežnim i biometrijskim portalom u odgovarajućim trenucima putničkog iskustva. U budućnosti će putnici moći koristiti svoj Traveler ID za pristup i postojećim ili novim zračnim lukama koje su implementirale rješenje Star Alliance Biometrics.

U oba programa putnici pristaju na dijeljenje svojih biometrijskih podataka s dionicima u cijelosti u skladu s propisima o privatnosti podataka.

Najbolji dio ovog partnerstva punog povjerenja jest činjenica da gradimo na vlastitim snagama i surađujemo kako bismo pružili nesmetanije i sigurnije putovanje -izjavio je Christian Draeger, potpredsjednik uprave za korisničko iskustvo Star Alliancea. – Povećat ćemo operativnu sposobnost ubrzavanjem postupaka u zračnim lukama te odmah donijeti korist postojećim korisnicima našeg programa. Kroz suradnju rješenja Star Alliance Biometrics i Amadeus Traveler ID imamo dobitnu ponudu, koja će obuhvatiti sve aspekte putovanja naših korisnika.

Rješenje Traveler ID agnostično je, što znači da sve vrste turističkih kompanija mogu surađivati ​​s nama za razne potrebe vezane uz digitalni identitet, od registracije putnika do organizacije suradnje više pružatelja usluga radi provedbe sveobuhvatnog postupka provjere identiteta. U konačnici, cilj je Traveler ID-a pomoći putničkoj industriji ponuditi nesmetana putovanja od početka do kraja. To možemo postići jedino u suradnji s partnerima iz turističke industrije, zbog čega nam je drago što surađujemo sa Star Allianceom kako bismo ostvarili ovu viziju – dodala je Monika Wiederhold, potpredsjednica Amadesuaza središnju i istočnu Europu.

Odgovori