Air Serbia dolazi u Rijeku s novom linijom

Srpski nacionalni zračni prijevoznik Air Serbia (JU/ASL) u ljetnom redu letenja za 2019. godinu najavljuje uvođenje nove linije za Hrvatsku. Rijeka će biti njegovo peto odredište u Hrvatskoj.

Nova cjelogodišnja linija Rijeka – Beograd počet će s prometom od 4. lipnja 2019. godine. Planirana su dva leta tjedno i to utorkom i petkom. Najavljeni su zrakoplovi tipa ATR-72 (na slici), a, ukoliko potražnja bude veća, letjet će i zrakoplovi tipa Airbus A319. Trenutačno je dostupan samo ljetni red letenja do 25. listopada 2019. godine. 

Air Serbia je četvrti novi zračni prijevoznik koji je potvrdio svoj dolazak na zračnu luku Rijeka u ljetnom redu letenja 2019. godine. Prethodno su to već potvrdile Lufthansa na liniji za München, Volotea na liniji za Marseille te TUI na liniji za London Gatwick i Manchester.

Air Serbia je leti do 49 odredišta u Europi i na Mediteranu, ali ima i izravne linije za Bliski istok i Sjevernu Ameriku, a posredstvom Etihad Airways-a, nudi i izravne letove do međunarodnih odredišta u Aziji, Australiji i Africi. 

Zanimljivo je naglasiti da je u bivšoj državi redovita linija Rijeka – Beograd prometovala čak 2 puta dnevno te je sada ponovno uspostavljena nakon skoro 30 godina.

Pročitajte još:

Foto © Avioradar – Karlo Mudri (ZAG)

Odgovori