Air France preuzeo prvi A350 XWB

 

Air France je preuzeo svoj prvi zrakoplov Airbus A350-900. Prvi od 28 naručenih primjeraka preuzeli su Anne Rigail, predsjednica Air Francea, i Benjamin Smith, predsjednik grupacije Air France – KLM. Zrakoplov im je na ceremoniji u francuskom gradu Toulouseu predao Christian Scherer, Airbusov komercijalni direktor.

Air France će zrakoplove A350-900 koristiti na transatlantskim i azijskim rutama. Zrakoplov je konfiguriran u tri razreda s ukupnim kapacitetom od 324 sjedala što uključuje 34 sjedala u poslovnom razredu, 24 sjedala u premium ekonomskom i 266 sjedala u ekonomskom razredu. Novi A350 će pružiti 25 % manju potrošnju goriva i manju emisiju štetnih plinova. Prilikom isporuke i prvog leta, zrakoplov će koristiti mješavinu uobičajenog i sintetičkog biogoriva.

U svojoj floti Air France ima 143 Airbusova zrakoplova, od čega 114 uskotrupnih i 29 širokotrupnih zrakoplova. Zračni prijevoznik je nedavno dogovorio s Airbusom kupnju zrakoplova A220 koji će se pridružiti floti u idućim godinama.

 

Foto: © Airbus

 

Odgovori