Air Canada ponudila putnicima let u “All-Business” zrakoplovu

 

Air Canada je odlučila staviti flotu svojih “All-Business” zrakoplova na letove prema popularnim zimskim odredištima u toplijim krajevima. To su zrakoplovi namijenjeni za čartere iz flote Air Canada Jetz.

Svaki od 4 zrakoplova Airbus A319 prijevoznika Air Canada Jetz ima svega 58 sjedala u poslovnom razredu, dok primjerice A319 uobičajeno ima, ovisno o zračnom prijevozniku, 130-150 sjedala. Kod niskotarifnih prijevoznika kapacitet može biti i veći, dok kod klasičnih prijevoznika i manji od ovog raspona.

S tim će zrakoplovom Air Canada ponuditi svojim putnicima veću udobnost i bolju uslugu. Razmak između sjedala je 42 do 49 inča, dok je u ekonomskom razredu u prosjeku oko 30 inča. U zrakoplovu postoje sjedala za obitelj: 4 sjedala okrenuta dva po dva jedna prema drugima, a između njih se nalazi stol. To su idealna sjedala za obitelj ili prijatelje koji putuju zajedno. Svi putnici dobivaju na uporabu besplatne iPadove kako bi tijekom leta pristupali sustavu za zabavu.

Putnici na Air Canada Jetz letu dobivaju prioritetnu prijavu za let, prioritetni sigurnosni pregled, pristup salonima za poslovne putnike (Maple Leaf Lounge i Star Alliance Lounge), a zrakoplovi će se parkirati na izlazima što bliže terminalu te će ukrcaj zbog toga započeti svega 35 minuta prije leta.

Od 21.10.2020. moguće je rezervirati kartu na letu sa zrakoplovima Air Canada Jetz, a letjeti će se u razdoblju od 12.12.2020. do 6.1.2021.

Još je u planiranju potencijalni drugi termin u ožujku kad započinje iduće razdoblje za turistička putovanja prema toplijim krajevima.

Air Canada Jetz će letjeti na letovima između ovih gradova:

  • Iz Toronta za Fort Lauderdale, West Palm Beach, Fort Myers, Barbados, Cancun, Kelownu i Vancouver
  • Iz Vancouvera za Phoenix, Palm Springs i Puerto Vallartu
  • Iz Montreala za Fort Lauderdale i Barbados.

Air Canada Jetz zrakoplovi se najčešće koriste za prijevoz profesionalnih sportaša, popularnih glazbenih sastava ili korporativnih klijenata na čarter letovima. S trenutačnim stanjem restrikcija zbog pandemije koronavirusa, sportska i ostala velika događanja su u većini slučajeva otkazana pa se zrakoplovi mogu koristiti na komercijalnim letovima.

 

Odgovori