Air Canada pokreće regionalne autobusne linije

Air Canada pokreće pilot projekt u kojem će autobusima povezati dvije zračne luke sa svojim čvorištem u Torontu. Zračne luke koje ulaze u taj pilot projekt su John C. Munro Hamilton International Airport i Region of Waterloo International Airport. Obje su oko 80 kilometara udaljene od zračne luke Toronto Pearson. Među njima će prometovati luksuzni autobusi koji će imati svega 36 kožnih sjedala u rasporedu s jedne strane dva, a s druge po jedno sjedalo. Bit će opremljeni WiFi-jem, priključcima za punjenje mobilnih uređaja, stolićima, velikim pretincima za ručnu prtljagu i toaletom. Putnici će u njima svakako imati veću udobnost nego, primjerice, u regionalnim zrakoplovima.

Karte će se moći rezervirati za, na primjer, Hamilton – Toronto – London. Dio puta između Hamiltona i Toronta obavit će se autobusom, a između Toronta i Londona putnici će biti prevezeni zrakoplovom.

Prvi autobusi će krenuti tijekom svibnja 2024., a već sad je moguće napraviti rezervacije.

Trenutačno je u planu 6 linija svakodnevno u oba smjera, bez usputnih stajanja.

Putnici će se u zračnim lukama Hamilton i Region of Watreloo prijaviti za let na šalterima kao kod putovanja zrakoplovom, te će dobiti ukrcajne propusnice za cijelo putovanje. Na šalterima će predati i prtljagu koja će se utovariti u autobus. Nakon dolaska u zračnu luku Toronto Pearson, proći će sigurnosnu provjeru i nastaviti prema izlazima gdje će se ukrcati u zrakoplove za nastavak putovanja. Predana prtljaga će biti automatski poslana na vezani let.

U slučaju kašnjenja autobusa, putnici imaju ista prava kao kod putovanja zrakoplovom. Za putovanja autobusom se također prikupljaju nagradne milje.

Air Canada će nakon evaluacije projekta vidjeti ima li potencijala uvesti nova odredišta ili ponuditi intermodalni prijevoz u drugim zračnim lukama.

Odgovori