Air Canada naručila dodatnih 15 zrakoplova A220

 

Air Canada je iskoristila opcije za kupnju zrakoplova A220 te je naručila dodatnih 15 zrakoplova. Sada ih ima 60 naručenih.

Mark Galardo, podpredsjednik u Air Canadi, rekao je: „A220 je postao vrlo važna komponenta u modernizaciji Air Canadine flote i jedan je od ključnih zrakoplova u uskotrupnoj floti zbog svojih performansi i putničke udobnosti. Naši putnici istinski obožavaju prednosti zrakoplova A220 poput tiše kabine, velikih pretinaca za ručnu prtljagu i udobnih sjedala. A220 je idealan za našu mrežu odredišta u Sjevernoj Americi zahvaljujući svojoj ekonomičnosti i niskoj potrošnji goriva.”

Christian Scherer, operativni direktor Airbusa, rekao je: „Počašćeni smo novom Air Canadinom narudžbom zrakoplova A220. Ovime se dokazuje kako zrakoplov donosi nove vrijednosti zračnom prijevozniku poput fleksibilnosti, ekonomičnosti i putničke udobnosti. Sa 30 zrakoplova u floti, A220 se pokazao kao zrakoplov za otvaranje novih ruta, kao i pravi „workhorse” s kojim Air Canada ojačava svoju mrežu.”

Air Canada je preuzela prvi Airbus A220-300 u prosincu 2019. kao prvi zračni prijevoznik s A220-300 u floti u Sjevernoj Americi.

Odgovori