AeroĐir 2017 – prvo okupljanje spottera u Dubrovniku

Udruga Avioradar je u četvrtak 13.srpnja 2017. godine u suradnji sa Zračnom lukom Dubrovnik organizirala okupljanje plane spottera. 

– Planespotting – jedan lijepi hobi

Iako je Dubrovnik poprilično udaljen, na ovom eventu su se okupili zaljubljenici u zrakoplovstvo i zrakoplovnu fotografiju iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Njemačke, Češke i Slovenije.

Prilikom organizacije, odabran je četvrtak zbog atraktivnosti zrakoplova koji taj dan dolaze na ZLD. 

“Zvijezda dana” je naravno bio Boeing 787-800 Dreamliner kojeg su nakon slijetanja imali priliku obići i posjetiti iznutra nakon iskracaja putnika. Ništa manje zanimanje nije pobudio još jedan širokotrupac Boeing 767-300 koji je bio parkiran na poziciji 10A, odnosno spojen na aviomost.

Iako je u Dubrovniku tog dana zabilježena rekordna temperatura ikad izmjerena u srpnju od preko 38 stupnjeva, to nije omelo ekipu da fotkaju zrakoplove do poslijepodnevnih sati. 

Kada je većina zanimljivih dolazaka fotkana, učesnici su primljeni u posjet dubrovačkom kontrolnom tornju kojeg su obišli i vidjeli kako to funkcionira na LDDU. 

Nakon tornja, ZL Dubrovnik je omogućila posjet i Đurovića špilji koja se nalazi ispod stajanke i jedinstvena je atrakcija u svijetu. 

Kada je boravak na Zračnoj luci Dubrovnik završio učesnici i organizatori su se okupili u obližnjem restoranu gdje su uz ručak i druženje podjeljene majice na uspomenu na ovaj događaj te darovi koje su osigurali Croatia AirlinesHrvatska kontrola zračne plovidbe.

Udruga Avioradar je iznimno zadovoljna odazivom na ovaj događaj imajući u vidu da je pri organizaciji morao biti ograničen broj posjetitelja zbog činjenice da se spotting odvijao na airsideu, odnosno u sterilnoj zoni gdje je kretanje ograničeno.

Zahvaljujemo svim gostima na lijepom danu i ugodnom društvu.

Potruditi ćemo se da ovakav jedinstven događaj u Dubrovniku postane tradicionalan. 

Kako je to izgledalo ovaj, prvi put pogledajte u velikoj foto galeriji:

 [widgetkit id=”35″ name=”AeroĐir 2017″]

Video: 

 

Udruga Avioradar zahvaljuje:

– Zračnoj luci Dubrovnik –  našem partneru u organizaciji na odličnoj suradnji
– Hrvatskoj kontroli zračne plovidbe i Croatia Airlinesu na darovima za naše goste
– HKZP podružnica Dubrovnik (g. Skokandiću i svim zaposlenicima) – na gostoprimstvu na tornju što svakom zaljubljeniku u zrakoplovstvo puno znači.

Foto: JK – Avioradar (DBV 13.7.2017)
Video: Eddy Meštrović 

Odgovori