Adria se vraća u Hrvatsku na linijama za Brač i Dubrovnik

Slovenska Adria Airways uvodi nove linije iz Ljubljane za Brač i Dubrovnik

Slovenski nacionalni zrakoplovni prijevoznik Adria Airways (JP/ADR) član globalnog udruženja zrakoplovnih prijevoznika Star Alliance u ljetnom redu letenja za 2018. godinu će se vratiti na redovne linije iz Slovenije prema Hrvatskoj sa dvije nove linije iz Ljubljane za Brač i Dubrovnik. 

Nova linija Ljubljana – Brač će biti u prometu dva puta tjedno, svake srijede i subote od 28. travnja do 27. listopada 2018. godine. Druga nova linija Ljubljana – Dubrovnik će biti u prometu isto dva puta tjedno, ali srijedom i petkom od 27. travnja do 26. listopada 2018. godine. Na obje linije će letjeti zrakoplovi tipa Saab S-2000 (na slici).

Iz Ljubljane za Brač zadnji put je Adrija letjejela 90-ih godina sa zrakoplovima tipa Dash DHC-7, koji su prestali letjeti za slovenskog prijevoznika u siječnju 1998. godine. Zadnji put na redovnoj liniji iz Ljubljane za Dubrovnik je Adria letjela 2004. godine sa zrakoplovima tipa Canadair CRJ-200 dva puta tjedno svakog utorka i četvrtka. Adria se u Dubrovnik sa redovnom linijom vraća nakon 14 godina.

Foto: Milan Korbar (LJU/02.10.2017) 

Odgovori