LEVEL/Anisec smanjio promet za Dubrovnik

Novi austrijski niskotarifni zračni prijevoznik Anisec Luftfahrt (VK/FOO) koji leti pod marketinškim imenom LEVEL, smanjio je promet na svojoj jedinoj liniji prema Hrvatskoj u odnosu na ovu godinu. Anisec je počeo s prometom tek ljetos u srpnju i njihova jedina linija prema Hrvatskoj bila je između Dubrovnika i Beča. Za Dubrovnik je počeli letjeti tek sredinom ovogodišnje ljetne sezone, odnosno od 12. kolovoza 2018. godine. Ove godine bila su četiri leta tjedno, ponedjeljkom, srijedom, subotom i nedjeljom.

Upravo je objavio svoj ljetni red letenja za 2019. godinu. U njemu je na liniji Dubrovnik – Beč jedan let tjedno manje u odnosu na ovu godinu. Zrakoplovi tipa Airbus A321 (na slici) dolazit će u Dubrovnik iz Beča utorkom, srijedom i nedjeljom i to od 18. lipnja do 8. rujna 2019. godine. To znači da će linija početi s prometom skoro dva mjeseca ranije, ali istovremeno ukidaju se letovi u posezoni, odnosno linija će prestati s prometom mjesec i pol dana ranije u odnosu na ovu godinu.  

Anisec u svojoj floti ima četiri zrakoplova tipa Airbus A321, a do početka ljetne sezone planira proširiti svoju flotu s još tri ista zrakoplova. Trenutačno u ponudi ima 14 odredišta iz Beča. Tvrtka je kći grupacije International Airlines Group (IAG) koju su zajedno osnovali British Airways (BA/BAW) i španjolska Iberia (IB/IBE), oboje članovi globalnog udruženja zračnih prijevoznika OneWorld. Anisec, Iberia Express (I2/IBS), LEVEL i Vueling (VY/VLG) čine četvorku sestrinskih niskotarifnih tvrtki u vlasništvu ove grupacije. 

Pročitajte još:

Foto © Boran Pivčić (VIE/30.06.2018)

Odgovori